Marie Anne van Erp

Be the change that you wish to see in the world', Mahatma Gandi, 1869-1948

Op de lagere school maakte ik kennis met het indrukwekkende levensverhaal van Gandi. Tot op heden doet zijn goed voorbeeld, goed volgen. Niet praten maar doen, actief met vrede bezig zijn. Het HVI dus. Ontmoetingen organiseren en dialogen aanmoedigen tussen mensen in Den Haag is mijn bijdrage aan vrede. 

Marie Anne van Erp

Voorzitter

Paul Kuhlmann
Zolang er ergens op de wereld  conflict zijn, moeten wij ons daartegen verzetten.
 
Wij als gelovigen hebben de plicht om te bidden voor de vrede. Bovendien wonen wij in Den Haag, waar het Vredespaleis is gevestigd, alleen daarom al moeten wij aan die vrede werken. Het streven van HVI is vredesinitiatieven te bundelen  en te organiseren.

Paul Kuhlmann

Penningmeester

"Oefening baart kunst" laten we met elkaar Vredes Kunst beoefenen.

Bijzonder om in De Stad van Vrede en Recht samen ook de komende jaren mee te mogen werken aan de verdere ontplooiing van het Haags Vredes Initiatief. Vrede begint m.i. met acceptatie.De innerlijke fasen van acceptatie, compassie naar mededogen en herstel van innerlijke vrede. Om vervolgens vanuit de basis van innerlijke vrede uit te reiken naar de ander.

Marjolein Gardien

Algemeen lid

Vacature

Secretaris

Be yourself, because there is nobody like you!! Derwisj A. Maddoe, Voorzitter Federatie Islamitische Organisaties (FIO)

Vrede is een woord verstopt in teksten en gedichten. Mijn inspiratie is om met anderen dit tot leven te brengen, door met elkaar verbinding te maken en te houden.

Geen woorden maar daden, dus doe vooral mee. Vrede voor, door en met elkaar!
 

Derwisj A. Maddoe

Algemeen lid